RESEPI MUDAH APAM BALIK COKLAT

RESEPI  MUDAH APAM BALIK COKLAT










Bahan Bahan :


2 biji telur 
3/4 cawan gula 
Secubit garam 
1 1/2 cawan susu cair/ fresh milk 
1 1/2 cawan air 
2 sudu teh baking powder 
1/2 sudu teh bika soda 
3 1/2 cawan tepung gandum 
Sedikit pewarna kuning



Cara Cara Penyediaan :

Masukkan telur dan gula dalanm blender. ( kisar sehingga sebati )
Masukkan air dan susu ( kisar lagi sehingga kembang )
Masuk baking powder dan bika soda ( kisar lagi sehingga sebati )
masukkan tepung sikit demi sedikit ( kisar lagi ) 

Panaskan kuali leper, sapukan marjerin.
Letak satu senduk adunan ( ratakan ) kemudian biarkan sebentar. 
Taburkan gula, kacang kisar. Biarkan ia masak . ( gunakan api yang perlahan ) 
Bila menjadi kekuningan, picitkan coklat yang dicairkan. 
Setelah siap, boleh lah angkat. 

SELAMAT MENCUBA :)





guna kuali leper jer


dah siapp...yg ni masak lama sikit - jd garing
Garinggggkan...sedap n lembut....x cayaaa...cubalahhh..x nyesal punya...

tips : sapu sikit jer margerin kt kuali leper tu, guna tisu dapur..klu byk margerin...apam tu x licin kulitnya...jd cam peta..

0 Response to "RESEPI MUDAH APAM BALIK COKLAT"

Post a Comment