BINGKA CRACKERS RECIPE
Bahan Bahan :
- 140 gm biskut cracker (biskut lemak)
- 85 gm tepung gandum
- 210 gm gula (letak 1 cwn )
- 3 biji telur
- 710 ml santan @ susu cair
- 1 sudu besar butter @ marjerin @ minyak sapi
- 1 sudu kecil pandan paste atau pewarna hijau atau 3 helai daun pandan dan kisar sekali (pastu tapis)
- Secubit garam
- Sedikit bijan untuk tabur
Cara Cara Penyediaan :
- Panaskan oven suhu 180 C. Lengserkan loyang dengan minyak.
- Blend semua bahan kecuali bijan sehingga semua hancur. ( masukkan 3 helai daun padan sekali, pastu sebelum tuang ke acuan tapis dahulu )
- Tuang ke dalam loyang dan taburkan bijan jika suka.
- Panaskan loyang yg di sapu minyak terlebih dulu dlm 3 minit, baru tuangkan adunan.
- Bakar selama 1jam atau sehingga keperangan.
- Sejukkan dan potong.
0 Response to "BINGKA CRACKERS RECIPE"
Post a Comment